Reisorganisatie Better Places biedt een inkijk in het nieuwe Tunesië

Tunesië heeft, in de nasleep van de Arabische Lente, een roerige tijd doorgemaakt. Maar nu het land de overgang naar een democratie voor een groot deel gemaakt heeft en de toeristen de weg naar de strandresorts weer hebben gevonden, is het tijd om het land ook als een ander soort bestemming onder de aandacht te brengen: als een modern Arabisch land, dat rijk is aan culturele hoogtepunten en geschiedenis en over een zeer divers landschap beschikt. Met een  veerkrachtige bevolking die je als reiziger met open armen zal ontvangen. Een land dat uitnodigt om er een prachtige rondreis te maken. En dat kan nu met Better Places, dat als een van de eerste reisorganisaties in Nederland een individuele rondreis door dit prachtige land aanbiedt.

Land van tegenstellingen

Tunesië is een land rijk aan tradities en tegenstellingen. Er zijn koloniale ‘nouvelles villes’ waar goedopgeleide jonge mensen op een terras aan een espresso nippen maar ook labyrintische dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan en zwaargesluierde vrouwen hun huis in schieten als ze een vreemdeling zien. Het noorden heeft groene bergen die meer neerslag dan Nederland ontvangen en op een paar uur rijden, in het zuiden, begint de oneindige Sahara met zijn zandduinen.

Reizen in een rustig tempo

Tunesië is daarnaast een relatief klein land (ongeveer 4 keer Nederland, waarvan de helft woestijn) dus in korte tijd kun je heel veel zien. Zo zijn er prachtige medina’s vol Islamitische monumenten en kilometerslange soeks (overdekte markten), spectaculaire Romeinse opgravingen, waaronder het bestbewaarde amfitheater buiten Italië, en de vierde Heilige Stad van de Islam. In het zuiden vind je oude ksardorpjes op de toppen van tafelbergen en eindeloze palmentuinen. Rustige stranden zijn er aan de noordkust bij Tabarka of op de onbekende Kerkenah eilanden.

In twee weken kun je al deze hoogtepunten bezoeken, reizend in een rustig tempo. Heb je wat meer tijd dan bezoek je daarnaast ook nog eens minder bekende gebieden als Cap Bon, waar cipressen en sinaasappelboomgaarden je doen denken dat je in Zuid-Europa bent.

Ideale bestemming voor families met kinderen

Ook voor families is Tunesië een fijne bestemming. Het is niet zo ver vliegen en de reisafstanden zijn klein. Omdat Tunesië twee verschillende klimaten heeft, zijn er familiereizen speciaal voor de zomer en winter uitgezet. Zo kun je in de herfst- winter- of voorjaarsvakantie een spannende week doorbrengen in de woestijn, deinend op de rug van een kameel of in de zomervakantie de bergen en de stranden in het noorden opzoeken.

———————————

Noot voor de redactie

Over Better Places

Better Places is een snelgroeiend reisplatform en biedt kwalitatief hoogstaande reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking. Samen met een reisexpert uit het land of een expert die al jaren in de bestemming woont, stel je je rondreis samen, helemaal zoals je zelf wilt. De nadruk ligt op kleinschaligheid, duurzaamheid en contact met de lokale bevolking.

Better Places is de eerste reisorganisatie in Nederland met een internationale B Corp certificering.

De reisorganisatie compenseert de CO2-uitstoot van al haar reizigers, inclusief internationale vluchten, middels een Gold Standard project.

Op de Duitse markt opereert Better Places onder de naam FairAway en op de Engelstalige markt als Better Places Travel.

Contact

Voor meer informatie: Linda Bezemer  linda@betterplaces.nl  of 06-42114200.

Kijk voor meer informatie op www.betterplaces.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail